fb pixel
Vyhledávání

Recept na sobotní oběd: grilovaná ryba "chimichurri"

Čtyři pořádné porce máte připravené do půl hodiny a garantujeme vám, že talíře zůstanou úplně prázdé!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 26.11.2016, 11:55

Ingredience:

2 celé červené pražmy mořské (nebo jakoukoliv bílou rybu)

Sůl (dle potřeby) a pepř

125ml Hellmann's Majonéza Originál

1 nasekaná Chipotle paprička

2 oloupané a najemno nasekané stroužky česneku

7 g nasekaného koriandru

2 lžíce nasekané petrželky

1 červená paprika, nakrájená na proužky

1 zelená paprika, nakrájená na proužky

4 jarní cibulky, nakrájené na proužky

Šťáva z jednoho citrónu

Postup:

1. Rozžhavíme si gril, v jedné části s rozpáleným uhlím. Ujistíme se, že je gril dostatečně promaštěný a důkladně vyčištěný.

2. Vysušíme si rybu a vmasírujeme do ní sůl, pepř a necháme odležet na straně.

3. V oddělené misce smícháme Hellmann's Majonézu Originál společně s Chipotle papričkou, česnekem, koriandrem, petrželkou, červenou paprikou, zelenou paprikou a jarní cibulkou. Touto směsí následně vyplníme vnitřek dvou připravených ryb.

4. Takto připravené ryby umístíme na gril (pokud máme, použijeme mřížku na ryby) a pečeme 10 – 15 minut (záleží na tloušťce ryby) nebo do té doby, než maso ztmavne a propeče se.

5. Následně ryby z grilu sundáme (i z mřížky, pokud jsme ji použili). Odstraníme kůži a servírujeme na velkém talíři. Před podáváním pokapeme šťávou z citrónu.

A TADY najdete recept na dva jednoduché a rychlé recepty na malé mlsání.

Podobné články

Doporučujeme

Další články