Všimli jste si, že kolikrát zbytečně vyhazujete sklenice od jogurtů a zavařenin? Je to nesmírná škoda – teď se vám totiž bude každá sklenička s víčkem extrémně hodit!
1. Ledový čaj s borůvkou a jahodami
Nemíníme tím obvyklý čaj, který si zaléváme horkou vodou. Abyste dosáhli výraznější chuti, čaj zalijte studenou vodou. Doba louhování je sice delší, ale výsledek stojí za to. Roibos, Earl grey, černý čaj, můžete použít kterýkoliv máte rádi. Doplňte si vylouhovaný čaj borůvkami, jahodou, nebo citrusem, slijte jej do sklenic, zavíčkujte a můžete vyrazit ven! Podrobně o přípravě zde.
2. Polévka z jarních cibulek
Svěží a jemná polévka, která není náročná na suroviny. Připravte si k ní krutónky. Budete nadšeni. Pěkný recept najdete zde.
3. Salát z jahod, avokáda a špenátu
Posypte si jej trochou máku a zalijte medem. Pokud se nebojíte zaexperimentovat, recept (poněkud širší o ingredience) naleznete na tomto odkazu.
4. Ovocný salát s medem
Je to tak jednoduché, až je to k smíchu. Jak na to? Viz recept.
5. Pikantní obalovaná kukuřice
Z vařené kukuřice udělejte špízy - nabodněte ji na špejle, jak jste tomu byli zvyklí na poutích. Pomažte ji lehce majonézou a pak vyválejte v předem připravené směsi - kozí sýr s česnekem a trochou pálivých papriček jalapeño.
6. Odlehčený Waldorf salát
Klasický Waldorfský salát je s majonézou - vy ale použijte řecký jogurt, s obyčejným jogurtem by byl salát kyselejší. Recept najdete zde.
7. Pikantní okurky
Dost bylo impotentního sladkokyselého okurkáče, který známe ze školních jídelen. K téhle verzi budete potřebovat ocet, chilli omáčku (dle vašich preferencí a snášenlivosti), 1/4 lžičky cukru, stejné množství mořské soli a malou červenou cibulku, na jemno nasekanou. Protože se to s octem občas může přepísknout, dávkujte opatrně, podle své chuti a stejně postupujte s chilli omáčkou.
8. Levandulové sušenky
Těsto vám při pečení nádherně provoní kuchyň, už jen pro tu neobvyklou kombinaci stojí za to levandulové sušenky vyzkoušet. Postup najdete zde.
9. Salát s arašídovým dresinkem
Když dáte dresink na dno sklenice, listy salátu pak nebudou příliš rozmoklé. Recept na tuhle exotickou zálivku najdete zde. A jak na salát zjistíte tady.
10. Punč z broskvového balsamica
Konečně tu máme nějaký alkohol. A ne jen tak ledajaký. Ochucený balzámový ocet dnes seženete v každých delikatesách (např. Food Story Tržnice Dlouhá 14). K tomuhle punči budete potřebovat dochucený broskví. K tomu ještě ananasový džus (bude stačit cca půlka krabice), zázvorové pivo (cca 1 a půl plechovky), šálek limetkové šťávy, sklenici citrónové minerálky a půlku šálku octa, kvůli kterému to všechno děláte. Neuškodí si pití ještě ozdobit listy máty a přihodit do punče i borůvky (pro barvu). Všechno to slijte dohromady do velkého džbánu, smíchejte a dejte na několik hodin vychladit do lednice. Punč se podává studený.
11. Cizrnový salát
Cizrnový salát není žádný oříšek - zvládne ho každý, tady na něj máte recept. Hotový salát si dejte mezi plátky dobrého chleba a máte vystaráno.
Honí vás mlsná? Tak to si užijete náš článek plný receptů na překrásné cupcakes.