Na 4 porce potřebujeme:
2 x 200 g steak z hovězí svíčkové nebo roštěné
sůl
čerstvě drcený pepř (více druhů)
2 lžíce oleje na restování
snítka tymiánu
Bifteky dobře osolíme, hojně posypeme drceným pepřem. Dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi. Vložíme bifteky a zprudka opečeme z jedné strany – do světle hněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme. Celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190° C a dopečeme cca 8 minut. Biftek vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájíme na tenké plátky.
Křenový dresink:
2 lžíce smetany
1 lžíce jemně strouhaného křenu
3 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
šťáva z jednoho a půl citronu
špetka cukru
Všechny ingredience smícháme dohromady.
Salát:
12 zelených výhonků chřestu
4 malé uvařené červené řepy
6 křepelčích vajíček (možno nahradit 2 slepičími vejci)
200 g rukoly
Kůra z jednoho a půl citronu
Chřest povaříme 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo - 5 minut a oloupeme.
Na talíře naaranžujeme plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapeme křenovým dresinkem a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.