fb pixel
Vyhledávání

Chřestové pesto – teď, nebo až za rok!

Chřestová sezóna je přesně v polovině. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota nebo jen tak s opečenou bagetkou.

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 19.5.2017, 10:00

Ingredience:
svazek zeleného chřestu
strouhaný parmezán
slunečnicová semínka
olivový olej
stroužek česneku
citronová šťáva
sůl

Postup:

Chřest nejprve očistíme – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáme tak, že pokud chřest uchopíme v jeho koncích, rozlomí se v místě, kde začíná být křehký a jemný a právě takový potřebujeme.
Čerstvou část chřestu nakrájíme na menší kousky a vložíme do nádoby food procesoru (třeba od KitchenAid.) Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmezán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
Požadované konzistence pesta na závěr dosáhneme přidáním olivového oleje.

A TADY máte recept na cupcaky, které vlastně nejsou cupcaky.

Podobné články

Doporučujeme

Další články