fb pixel
Vyhledávání

Co by to bylo za Velikonoce bez beránka? Vyzkoušejte nadýchaného z majonézy

Není beránek jako beránek! Co takhle zkusit letos něco netradičního?!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 12.4.2017, 07:00

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
kůra z 1 citrónu
150 g třtinového cukru
250 ml majonézy Hellmann´s Original
300 ml polotučného mléka
lžička vanilkového extraktu
máslo nebo olej na vymazání formy
hrubá mouka na vymazání formy
moučkový cukr k servírování

Postup:

Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte suché ingredience, polohrubou mouku, kypřící prášek, kůru z 1 citrónu a špetku soli. Třtinový cukr vyšlehejte s majonézou. Pomalu přidejte všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmíchejte. Suchou a tekutou směs spolu dobře promíchejte. Formu beránka vymažte máslem nebo olejem a vysypte hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijte a rovnoměrně rozprostřete. Přikryjte druhou polovinou formy a pečte 55 minut. Po upečení vytáhněte formu z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte opatrně beránka z formy a lehce pocukrujte.

Podobné články

Doporučujeme

Další články