fb pixel
Vyhledávání

Dva jednoduché a rychlé recepty na malé mlsání

Ideální, když vás honí mlsá, nebo vás překvapí nečekaná návštěva, jen si dejte pozor, aby vás pak nečekaně nechtěli navštěvovat všichni!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 22.11.2016, 12:30

Fíky s parmskou šunkou

Budete potřebovat:

(na 4 porce)

4 zralé fíky
8 plátků parmské šunky
100 g nivy
snítka tymiánu
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

Postup:

Čtvrtky čerstvých fíků obalíme v půlce plátku šunky, přidáme kostičku nivy a krátce (cca 4 minuty) zapečeme v troubě pod grilem, rozehřátým na 220 °C. Poté ozdobíme malým nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a snítkou tymiánu.

A jestli nemáte rádi fíky, zkuste tyhle kostky z opečeného lososa!

Budete potřebovat:

(na 4 porce)

400 g čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže
2 lžíce tmavého sezamového semínka
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky
1 chilli paprička
2 lžíce sladko-pálivé thajské omáčky
sůl
rozmarýnové krekry

Postup:

Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu. Zprudka, ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi. Potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý. Poté hranoly nakrájíme na kostky. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou. Podáváme na křupavých krekrech.

A TADY máte recept na nejlepší hranolky na světě.

Podobné články

Doporučujeme

Další články