INGREDIENGE
Lískooříškový korpus
2/3 šálku lískových oříšků
(opečené a hrubě nasekané)
6 polévkových lžic studeného nesoleného másla (nakrájené na malé kousky)
3/4 šálku + 2 polévkové lžíce hladké mouky
1/3 šálku cukru krystal
1 čajová lžička soli
Náplň
2 balení 235ml smetanového sýru (v pokojové teplotě)
1 šálek zakysané smetany (v pokojové teplotě)
1 šálek cukru
1 polévková lžíce vanilkového extraktu
2 velká vejce (v pokojové teplotě)
8 g Matcha (4 sáčky) (zakoupíte ZDE)
1/3 šálku prášku z černého sezamu
POSTUP
Předehřejte troubu na 175 stupňů. Vymažte vhodnou pečicí formu o průměru 20 cm.
Na vytvoření korpusu smíchejte v kuchyňském robotu všechny korpusové ingredience, aby výsledná směs připomínala hrubou moučku.
Natlačte směs na dno připravené pečicí formy. Pečte korpus 15–18 minut, pak jej dejte stranou vychladnout. Snižte teplotu trouby na 150 stupňů.
V míse stolního mixéru spojte dohromady smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový extrakt.
Přidejte postupně vejce a mixujte další 2 minuty, aby se vše dobře smíchalo.
Rozdělte těstíčko na dva stejné díly. Do jednoho dílu přidejte 3 sáčky Matcha a do druhého dílu prášek z černého sezamu. Důkladně smíchejte.
Nalijte náplň s černým sezamem do připravené pečicí formy. Náplň s Matcha naplácejte nahoru velkou lžící. Nožem zatočte směs dohromady.
Vložte cheesecake doprostřed trouby. Umístěte mělký pekáč plný vody na dno trouby.
Hodinu pečte, nebo dokud se okraj cheesecaku nenafoukne, i když se jeho střed bude zdát vlhký.
Vypněte troubu a lehce pootevřete dvířka, cheesecake nechte v troubě zcela zchladnout (alespoň hodinu).
Vyjměte cheesecake z trouby a přes noc dejte vychladit.
Před podáváním posypeme cheesecake jedním sáčkem Matcha.
A TADY máte recept na fakt dobrý hovězí guláš.