Doba, kdy byla návštěva sushi restaurace ukázkovou snobárnou, už je sice dávno pryč, ale pořád si při jeho konzumaci připadáme tak trochu nadřazeně a často šermujeme hůlkami do všech stran, div si nevykloubíme prsty. Zakladatel slavné newyorské restaurace Sushi Yasuda vám vysvětlí, že jste úplně mimo mísu se sojovkou. Jak tedy správně na to?
1. Klasické maki sushi jezte rukama.
2. Nekombinujte nakládaný zázvor společně se sousty sushi a už vůbec si ho nenamáčejte do sojové omáčky. Je určen ke konzumaci mezi jednotlivými sousty. Jeho účelem je očištění chuťových pohárků.
3. U nigiri sushi (ryba na vrchu rýže) ponořte sousto do sojové omáčky rybí stranou.
4. Nesnažte se sojovou omáčku ze sushi oklepat.
A ještě se podívejte na barevnou a inspirující galeriii Sushi jako mozaika aneb jak obyčejný oběd proměníte v umělecké dílo.