fb pixel
Vyhledávání

Musíte ochutnat: Profiterolky s uzeným lososem

Čekáte návštěvu a chcete jí pohostit lehkým a chutným pokrmem? Pak určitě musíte vyzkoušet tenhle recept, protože dobrého jídla není nikdy dost!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 7.2.2017, 09:09

Těsto na profiterolky:

300 ml studené vody
100 g másla
120 g hladké mouky
3 vejce
špetka soli

K dokončení:

200 g uzeného lososa
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
čerstvá okurka
klíčky řeřichy

Postup:

Troubu rozehřejte na 200°C.
Do hrnce nalijte 300 ml studené vody a do ní nakrájejte na kostičky máslo. Zahřejte na středním plameni, pomalu zahřívejte a nechte rozpustit.

Mouku smíchejte se solí. Jakmile se začne vařit voda s máslem, stáhněte z plamene a najednou vsypejte mouku se solí. Neustále míchejte, dokud se nevytvoří bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak.

Vejce rozšlehejte a postupně zapracujte do těsta, vznikne tak hladké a lesklé těsto.
Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžičky tvořte malé bochánky. Dělejte mezi nimi větší prostor, v troubě totiž vzrostou. Vložte do trouby a pečte 20 minut do zezlátnutí. Po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout.
Hotové a vychladlé profiterolky rozřízněte v půli. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na kolečka a lososa nakrájejte na opravdu tenké plátky. Profiterolku naplňte uzeným lososem, polovinou lžičky tatarské omáčky a plátky čerstvé okurky. Navrch přidejte pár klíčků řeřichy.

Dobrou chuť!

A TADY máte 10 zásadních pizzových faktů.

Podobné články

Doporučujeme

Další články