Těsto na profiterolky:
300 ml studené vody
100 g másla
120 g hladké mouky
3 vejce
špetka soli
K dokončení:
200 g uzeného lososa
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
čerstvá okurka
klíčky řeřichy
Postup:
Troubu rozehřejte na 200°C.
Do hrnce nalijte 300 ml studené vody a do ní nakrájejte na kostičky máslo. Zahřejte na středním plameni, pomalu zahřívejte a nechte rozpustit.
Mouku smíchejte se solí. Jakmile se začne vařit voda s máslem, stáhněte z plamene a najednou vsypejte mouku se solí. Neustále míchejte, dokud se nevytvoří bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak.
Vejce rozšlehejte a postupně zapracujte do těsta, vznikne tak hladké a lesklé těsto.
Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžičky tvořte malé bochánky. Dělejte mezi nimi větší prostor, v troubě totiž vzrostou. Vložte do trouby a pečte 20 minut do zezlátnutí. Po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout.
Hotové a vychladlé profiterolky rozřízněte v půli. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na kolečka a lososa nakrájejte na opravdu tenké plátky. Profiterolku naplňte uzeným lososem, polovinou lžičky tatarské omáčky a plátky čerstvé okurky. Navrch přidejte pár klíčků řeřichy.
Dobrou chuť!
A TADY máte 10 zásadních pizzových faktů.