INGREDIENCE:
400 g bílé tofu
200 g uzené tofu
2 velké cibule
2 lžíce oleje
1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
4 stroužky česneku
snítka tymiánu
sůl
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Koření
špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř
POSTUP:
1. Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme.
2. Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme. Hmota by měla být vlhká. Necháme vychladit. Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebovými toustíky.
A TADY máte recept na zdravé a neodolatelné raw donuty.