Ingredience:
2 celé červené pražmy mořské (nebo jakoukoliv bílou rybu)
Sůl (dle potřeby) a pepř
125ml Hellmann's Majonéza Originál
1 nasekaná Chipotle paprička
2 oloupané a najemno nasekané stroužky česneku
7 g nasekaného koriandru
2 lžíce nasekané petrželky
1 červená paprika, nakrájená na proužky
1 zelená paprika, nakrájená na proužky
4 jarní cibulky, nakrájené na proužky
Šťáva z jednoho citrónu
Postup:
1. Rozžhavíme si gril, v jedné části s rozpáleným uhlím. Ujistíme se, že je gril dostatečně promaštěný a důkladně vyčištěný.
2. Vysušíme si rybu a vmasírujeme do ní sůl, pepř a necháme odležet na straně.
3. V oddělené misce smícháme Hellmann's Majonézu Originál společně s Chipotle papričkou, česnekem, koriandrem, petrželkou, červenou paprikou, zelenou paprikou a jarní cibulkou. Touto směsí následně vyplníme vnitřek dvou připravených ryb.
4. Takto připravené ryby umístíme na gril (pokud máme, použijeme mřížku na ryby) a pečeme 10 – 15 minut (záleží na tloušťce ryby) nebo do té doby, než maso ztmavne a propeče se.
5. Následně ryby z grilu sundáme (i z mřížky, pokud jsme ji použili). Odstraníme kůži a servírujeme na velkém talíři. Před podáváním pokapeme šťávou z citrónu.
A TADY najdete recept na dva jednoduché a rychlé recepty na malé mlsání.