Pochutiny, jaké svět neviděl
V trendu je například jídlo ve tvaru exkrementů, které však prý chutná jinak, než vypadá. Dají se také sehnat cukrovinky hodně netradičních příchutí, k mání jsou dokonce bonbóny s chutí prdu, pepře nebo mýdla. U nich ale předpokládáme, že jsou nabízeny spíše pro tropení kanadských žertíků, než abyste si na nich pochutnali.
Co však je myšleno vážně jsou kulinářské bizarnosti v následující galerii:
Jak je patrné, letí také hybridní pochoutky. Možná jste už slyšeli o tzv. cronutech, které se z jedné cukrárny v New Yorku rozšířily do celého světa a dokonce i do Česka. Jde o hybrid mezi francouzským croissantem a americkým donutem. V podobném duchu tu aktuálně máme francouzko-japonskou akvizici tzv. crossushi, což je sushi v croissantovém těstíčku. To zní lákavě, nebo?
Kdo si potrpí na zlato a neví, co s penězi, může si dát steak naložený ve zlatém prachu či kuřecí křidélka pozlacená 24karátovým zlatem. Že se nejedná o legraci, můžeme dokázat na případu francouzského fotbalisty Francka Ribéryho, který si pozlacený steak ve vyhlášené dubajské restauraci nedávno objednal. Za tuto specialitu měl podle všeho zaplatit 1200 eur (zhruba 30 tisíc korun).
A tady se můžete podívat, jak Bílý dům pohltila vůně smáža: McDonald Trump pohostil fotbalové šampiony stovkami Big Maců.