fb pixel
Vyhledávání

Recept na ZELENÉ koblihy: s japonským čajem Matcha

Každý jistě koblihu někdy ochutnal, ale co takhle kobliha ze zeleným čajem Matcha?

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 27.9.2016, 20:00

Doba přípravy: 20 minut

Doba pečení: 10 minut

Porce: 6 koblih

Ingredience:

¾ šálku (95 g) dortové mouky (Nebo si udělejte svou vlastní: chcete-li jeden šálek dortové mouky, dejte 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu do prázdného šálku. Pak přidejte hladké mouky až po okraj. Směs 2–3krát prosejte, aby se kukuřičný škrob rovnoměrně rozprostřel.)
2 polévkové lžíce (25 g) cukru
½ čajové lžičky prášku do pečiva
¼ čajové lžičky soli
1 polévková lžíce (6 g) Matcha
1 velké vejce
⅓ šálku (80 ml) mléka
2 polévkové lžíce (35 g) rozpuštěného másla
1 polévková lžíce medu

Čokoládová poleva:

¼ šálku čokoládových lupínků (může být i bílá čokoláda)
ozdobné sypání dle vlastního výběru

Postup:

Předehřejte troubu na 220 stupňů. Vymažte olejem formu na koblihy.
Do velké mísy dejte všechny suché přísady (mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a Matcha) a smíchejte dohromady (můžete tyto ingredience nejdřív prosít, ale je to zjednodušení – prostě 15 sekund promíchávejte). Do mísy vložte rozšlehané vejce, mléko, rozpuštěné máslo, med a ušlehejte dohromady.

Použijte zdobící sáček s kulatou špičkou, abyste připraveným těstíčkem naplnili formu na koblihy. Každou část formy naplňte cca ze ¾.

Pečte koblihy po dobu 8 minut nebo dokud z nich nevytáhnete čistou špejli a koblihy nebudou krásně nadýchané. Následně je nechte několik minut chladnout.

Na čokoládovou polevu nechte rozpustit čokoládu ve vodní lázni (nebo mikrovlnné troubě).

Namáčejte vychladlé koblihy do rozpuštěné čokolády a posypejte zdobením dle vlastního výběru. Koblihy doporučuji jíst ten samý den.

A TADY najdete recept na zelené Oreo s Matcha čajem.

Podobné články

Doporučujeme

Další články