Svým způsobem je melounový dort jen taková lehká přetvářka – ve skutečnosti nestojí moc úsilí a teď v sezóně vlastně ani peněz, stačí být jen bohatě zásoben svým oblíbeným ovocem.
Může taky zafungovat jako skvělé překvapení na venkovní grilování. Obzvlášť po něm budou šílet děti. Ale jinak je na výrobu opravdu ultrajednoduchý – rozhodně jednodušší než třeba tenhle duhový cheesecake, o kterém jsme psali posledně.
Takže co budete potřebovat?
Meloun, jahody, borůvky (a já bych ještě doporučila maliny, ale uvidíte, jaké u vás budou k dostání), kiwi, nastrouhané mandle, smetanu ke šlehání, malou mističku moučkového cukru a vanilkový extrakt.
Dejte do díla!
Nejprve zbavte meloun jeho houževnaté slupky. Měl by se vám vytvarovat takový jako pěkný soudek. Ale jednu stranu udělejte rovnou, aby vám držel, tedy stál. Pak si vezměte papírovou utěrku a vysajte z něj vytékající šťávu – neměl by teď být totiž příliš vlhký.
Pak si začněte šlehat smetanu, do které jste předtím dali pár kapek vanilkového extraktu a během samotného člehání pomalu přisypávejte cukr (nemáte-li vanilkový extrakt, použijte k oslazení smetany přímo vanilkový cukr). Až budete mít ‚vanilkovou šlehačku‘ správně hustou, začněte ji nanášet na meloun – roztírejte nožem. Navrch si pak naskládejte ovoce (kreativitě se meze nekladou), a nakonec po stranách posypte mandlemi. Dort je hotový, ale před prvním nakrojením ho nechte chvíli (aspoň tak dvacet minut až půl hodiny) odpočívat v lednici.
Líbil se vám tenhle recept? Tak to určitě oceníte další recepty a nápady na téma „co s melounem“. Stačí kliknout SEM.