Dream Food Bistro
Samozřejmě, že nic nenahradí osobní návštěvu Dream Food Bistra, za kterým stojí restauratér s bohatými zkušenostmi z oboru z Vídně Petr Jokl. Pracoval dokonce i jako manažer ve Francouzské restauraci v pražském Obecním domě a v dalších pražských podnicích. Jenže jak už to bývá zvykem, když dlouho pracujete pro cizí, postupem času se vám v hlavě rodí sen a zároveň vize mít jednou v budoucnu svůj vlastní podnik. A tak vzniklo Bistro Dream Food, které se snaží dělat si vše po svém. A prozatím se to daří.
Bistro stojí na několika pevných pilířích. Prvním z nich je denně čerstvé pečivo z vlastní pekárny. „Do podniku nám v podstatě vozí jen mouku, ze které vyrábíme 7 druhů chleba. Ten máte možnost si u nás zakoupit i bez toho, abyste u nás najedli. Nejoblíbenější je ořechový chléb,“ zdůrazňuje šéfkuchař podniku Lukáš Vrbovský a následovně vyzdvihuje šikovnou cukrářku, která připravuje pro hosty exkluzivní zákusky.
Dream Food Bistro není jen o vlastní pekárně, ale i o kompletním servisu po celý den. Kromě vydatných snídaní je zde samozřejmostí i denní menu a nedělní brunch. Svou výjimečnost rovněž staví na široké nabídce českých i zahraničních vín, a hlavně na proseccu, kterého tu mají desítky druhů.
A ještě něčím se Dream Food Bistro od konkurence liší. „Snažíme se dělat ryby a mořské plody. Ne každá restaurace v Praze má svou vlastní pekárnu, kterou my máme. Jako ideální večeři pro dva bych doporučil kilo krevet, ke kterému dostanete láhev prosecca, na které se specializujeme,“ vzkazuje Vrbovský vašim chuťovým buňkám.
9. října 2018 bylo v rámci speciálního večírku se známými osobnostmi představeno nové středomořské menu. Akce se zúčastnily i hvězdy jako Dáda Patrasová, Alexander Hemala nebo Gabriela Partyšová.