S tímto menu na Valentýna zabodujete
Zabodovat na svatého Valentýna u opačného (nebo stejného nebo neurčitého) pohlaví je poměrně snadné, když vyberete dobrou restauraci s předem naplánovaným valentýnským menu. Bohužel takovéto pozvání stojí mnoho peněz, které každý nemá. A jelikož se filozofie Ládi Hrušky nese v duchu levného a chutného jídla s přídomkem na vlastní nebezpečí, rozhodli jsme se sestavit speciální valentýnské menu, které dokážete vytvořit doma. Takhle podobně by si to Láďa Hruška představoval.
Důležité není jen samotné menu, ale i celá atmosféra. Myslete na květiny. Ty jsou bohužel drahé. Puget růží vyjde na tisíce. Radost však uděláte i decentně svázanými větvemi z jehličnatých stromů, které vám zbyly z vánočního stromku. Pokud nechcete ničit stromy, u popelnic se ještě určitě budou válet stromky z Vánoc, tak je využijte. A že vypadají nažloutle? Tomu se říká vintage.
Místo do drahé restaurace ji pozvěte k sobě. Vaše snaha bude budit velký dojem a uznání ze strany partnera. K navození intimní atmosféry vytvořte z opadaného jehličí od popelnic cestičku, která povede z chodby až do kuchyně. Váš partner sice cestu zná, ale budete za romantika. Světlo nahradíte čajovými svíčkami. Vypadá to dobře a navíc tím skvěle zakryjete fakt, že jste poslední tři měsíce nezaplatili za elektřinu. Menu napište na papír a pak jeho okraje opalte ohněm. Budete působit jako středověký rytíř.
Aperitiv: Baileys počesku
Jak na to? Ve slevové akci v Kauflandu koupíme vaječný likér Božkov, který doma pečlivě smícháme s jemně namletou kávou.
Polévka: Chlebová podle Ládi Hrušky s přesahem
Jak na to? Do hrnce dejte vodu, bujón a pár dní starý chleba. Potom vše rozmixujte a přidejte mléko s vejcem, majoránku, sůl a pepř. Posypejte krutóny, a jestli polyká, tak i eidamem. Pozn. – krutóny na talíři vyskládejte do tvaru srdce.
Hlavní chod: Srdcová pizza duo formaggi
Jak na to? Vytvoříme si těsto na pizzu (recept je na internetu), ale tvarem bude připomínat srdce, jelikož je svátek zamilovaných. Následně pizzu zamázneme kečupem, posypeme klasickým eidamem a následně uzeným eidamem. Pečeme v troubě asi 10 minut na 250 stupňů.
Dezert: Jednohubky s kostkovým cukrem
Jak na to? Nakrajíme rohlík na rovnoměrné plátky. Namažeme máslem a opatrně na ně pokládáme kostkový cukr. Snadné a přitom chutné.
K pití: Big Alpy Tea Ládi Hrušky
Jak na to? Uvaříme černý čaj z pytlíku a necháme vychladnout. Do dlouhé sklenice s ledem smícháme v poměru 1:1 s Alpou. Tomu se říká hodně zábavy za málo peněz.
Dobrou chuť! Určitě zabodujete a jestli ne, tak si můžete přečíst o Luďanovi z Mostu, který doopravdy existuje.