Fíky s parmskou šunkou
Budete potřebovat:
(na 4 porce)
4 zralé fíky
8 plátků parmské šunky
100 g nivy
snítka tymiánu
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Postup:
Čtvrtky čerstvých fíků obalíme v půlce plátku šunky, přidáme kostičku nivy a krátce (cca 4 minuty) zapečeme v troubě pod grilem, rozehřátým na 220 °C. Poté ozdobíme malým nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a snítkou tymiánu.
A jestli nemáte rádi fíky, zkuste tyhle kostky z opečeného lososa!
Budete potřebovat:
(na 4 porce)
400 g čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže
2 lžíce tmavého sezamového semínka
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky
1 chilli paprička
2 lžíce sladko-pálivé thajské omáčky
sůl
rozmarýnové krekry
Postup:
Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu. Zprudka, ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi. Potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý. Poté hranoly nakrájíme na kostky. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou. Podáváme na křupavých krekrech.
A TADY máte recept na nejlepší hranolky na světě.